Rotfylling

Hvis du trenger en rotfylling, så har nerven i den gitte tannen fått en skade som ikke kan behandles med bare en fylling. Skaden oppstår ofte grunnet dype hull (karies), men kan også komme fra tanntraumer (hvis du har slått tannen), lekkasje mot en fylling eller hvis man gnisser tenner.

Hvordan foregår en rotfylling?

Mange tenker at det å få rotfyllinghøres brutalt ut, men det er en ganske rolig prosess. Det er faktisk en del pasienter som sovner under behandlingen.
Behandlingen går ofte over to besøk og tar samlet mellom 2-3 timer, så ta gjerne med deg en lydbok eller musikk for å ha på øret. Første gangen renser man vekk bakterier og bygger opp tannen, deretter renser man ut nervevevet med små filer (som vist på bildet) og legger en medisin i kanalen som dreper eventuelle bakterier. Medisinen skal ligge i kanalene i ca. en uke. Ved besøk nummer to fjernes medisinen og man fyller kanalene med rotfyllingsmateriale slik at kanalene blir tette og ugjennomtrengelige for bakterier.

Til slutt legger man en fylling på toppen. Ofte kan rotfylte tenner videre trenge krone, da de mister elastisiteten som friske tenner har og blir mye sprøere – slik at de mye lettere kan knekke. En krone vil derfor styrke tannen mot store belastninger.

Å rotfylle en tann er normalt en smertefri behandling. Noen ganger kan det være vanskelig å bedøve tannen, spesielt når betennelsen er kraftig. Det kan bli noe ømhet etter at rotkanalene er renset, men oftest er det smertefritt. Dersom symptomer etter behandling oppstår, kan det tas smertestillende tabletter som angitt av tannlegen. Ved enkelte tilfeller kan det bli smerter og noen ganger hevelse. Dette vil normalt bli bra etter de første dagene, men skulle smerten vedvare eller hevelsen bli større, er det nødvendig å ta kontakt med oss.

A dental professional in blue scrubs points at an X-ray on a monitor while speaking to a patient seated in a dental chair.

Dette er viktig for oss

Vi i Tannami jobber alltid for å glede og hjelpe våre pasienter. Vi finner mye motivasjon og blir oppriktig glad hver gang du som pasient blir fornøyd med den tannbehandlingen du har fått. Hos oss vil man bli møtt med smil, åpenhet, forståelse og omsorg.

Ditt smil er viktig for oss!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)