Tannregulering barn

Nesten alle kjente bittfeil kan forhindres eller behandles i alderen fra og med 3 år. Nyeste forskningsresultater viser entydige sammenhenger mellom funksjon, kosthold, pustevaner, svelgemønster, kjevevekst og tannstilling. Hos Tannami får barnet ditt en omfattende diagnostikk og en effektiv behandling/trening som fokuserer på årsaker. Det kan inkludere et tverrfaglig samarbeid med helsestasjoner, logopeder og skole- og allmenntannleger. Hos nesten alle våre pasienter ble trekking av tenner forhindret. Dersom det er mulig unngås fastregulering på utsiden.

Målet er et stabilt bitt i harmoni med kjeveleddene og resten av kroppen. Jo tidligere desto bedre fordi form følger funksjon – ikke omvendt!

Kjeveortopedisk behandling hos Tannami:

Tennene er en del av kroppen vår og spiller en sentral rolle i å forberede maten til senere å bli fordøyet i mage og tarm. Det er deres primære oppgave, og i denne sammenhengen har naturen ikke «tenkt» så mye på estetikk. Det er tyggefunksjonsom er viktigst, og den kan bare utvikle seg på en naturlig måte når kroppen, svelging, pusting og utvikling står i balanse fra og med første dag som nyfødt.

Derfor foretrekker vi å ha fokus på funksjon, og det så tidlig som mulig med minimale inngrep. Når en feil utvikling først har begynt, er det tidlig kjeveortopedisk funksjonsbehandling som trengs for å forhindre at kjevene vokser videre på feil spor. Særlig når overkjevens form blir for smal er plasstilbudet for de voksne tenner minimert. Et eget oppfunnet usynlig apparat som kalles Winterwire lingual appliance og et treningsprogram med forskjellige avtakbare gommer støtter både barnets kjevevekst, tungeposisjon og svelgefunksjon på en så effektiv måte at behovet for tannregulering og trekking av voksne tenner senere i livet blir sterkt redusert. Samtidig har denne type behandling ingen bivirkninger som bl. a. rotresorbsjoner.

Kjeveortoped: Björn Ulrich Winter

Boka om tannlegeskrekk

I boka til tannlege Geir Olsen om tannlegeskrekk får du et innblikk i hans tanker og metoder. Samtidig som du også møter noen av hans pasienter og får høre hvordan de har opplevd og tolket møtet i stolen.

Klikk her for å laste ned hele boka som pdf.

A dental professional in blue scrubs points at an X-ray on a monitor while speaking to a patient seated in a dental chair.

Dette er viktig for oss

Vi i Tannami jobber alltid for å glede og hjelpe våre pasienter. Vi finner mye motivasjon og blir oppriktig glad hver gang du som pasient blir fornøyd med den tannbehandlingen du har fått. Hos oss vil man bli møtt med smil, åpenhet, forståelse og omsorg.

Ditt smil er viktig for oss!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)