Undersøkelse og behandling

Med god tannhygiene, fluor og et sunt kosthold kan du daglig ivareta egen tannhelse. Regelmessige besøk hos tannlege eller tannpleier er viktig forebyggende tannbehandling. Alle bør undersøke tenner og tannkjøtt hvert år for å forebygge fremtidige problemer.Hos tannlege eller tannpleier blir tennene og tannkjøttet undersøkt nøye. Det tas røntgenbilder for å avdekke eventuelle hull i tennene, og tennene renses for tannsten med airflow om det er nødvendig.

Vi har som mål at alle skal ha en god opplevelse når de er hos oss.

Ved en undersøkelse og behandling vil man foreta en grundig kontroll av tenner og tannkjøtt. Tungen, munnhulens slimhinner, samt kjeveledd og tyggemuskler undersøkes også. Slik vil man kunne kartlegge hvilket behandlingsbehov pasienten har, og basert på dette lage en behandlingsplan. En klinisk undersøkelse er likevel ikke nok til å avdekke alle typer sykdom i munnhulen.

For å kunne gjøre en best mulig vurdering, trenger vi informasjon om allmennhelsen din. Dette er viktig av flere grunner. Alt henger sammen, og kunnskap om din allmennhelse kan brukes for å forstå tannhelsen din bedre. Det er også svært viktig at vi får kjennskap til eventuell bruk av medikamenter. All informasjonen er selvsagt taushetsbelagt.

Enkelte tilstander eller sykdommer kan utløse trygderefusjon. Vi vurderer tilstanden din opp mot regelverket. Dette både informerer vi om og tar oss av.

Tannrensing

Etter undersøkelsen er det vanlig at tannlegen eller tannpleieren fjerner tannsten og misfarging fra tennene. Tannsten består for det meste av kalkstoffer fra spyttet som avleires og legger seg på tannflaten som et hardt belegg. Det sitter så godt fast at det er nærmerst umulig å fjerne på egen hånd med tannbørsten. Mye av det vi inntar i det daglige kan misfarge tennene. Dette gjelder for eksempel kaffe, te, røyk, snus og rødvin. Slike misfarginger legger seg som et mørkt belegg på tennenes overflate og kan også være vanskelige å fjerne selv.

Tannlegen eller tannpleieren har derimot mulighet til å fjerne både tannsten og overfladiske misfarginger ved å rense, pusse og polere tennene. Tannstenen fjernes enten med maskin eller ved å skrape den bort med håndinstrumenter. Misfarginger kan poleres bort med en spesiell pussepasta som inneholder ekstra slipemiddel. Alternativt går det an å benytte saltblåsing for å fjerne misfargingene.

Velkommen til undersøkelse hos Tannami. Bestill time i dag.

A dental professional in blue scrubs points at an X-ray on a monitor while speaking to a patient seated in a dental chair.

Dette er viktig for oss

Vi i Tannami jobber alltid for å glede og hjelpe våre pasienter. Vi finner mye motivasjon og blir oppriktig glad hver gang du som pasient blir fornøyd med den tannbehandlingen du har fått. Hos oss vil man bli møtt med smil, åpenhet, forståelse og omsorg.

Ditt smil er viktig for oss!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)