Tannlegeskrekk

Tannlegeskrekk, eller odontofobi, betyr sterk angst for tannbehandling. Mange som har odontofobi unngår å gå til tannleger i flere år, selv om man har smerter eller problemer med tennene. Ofte er akutt tannverk grunnen til at mange trosser angsten og oppsøker tannlegen tilslutt.

Hos Tannami tar vi tannlegeskrekk i alle grader og former på alvor. Vi vil forsøke å tilrettelegge så godt vi kan etter dine behov, og hvis det er noe spesielt du helst ikke ønsker å se eller høre før du kommer hit (eksempelvis instrumenter eller lyder fra maskiner) så kan du gjerne gi oss beskjed om dette i forveien på telefon eller mail.

Vårt team har jobbet tett med odontofobipasienter med gode resultater over flere år.

Premedisinering

Hvis du ønsker, så er det mulig å få utlevert beroligende medisin før behandlingen. Da må du komme minst 45 minutter før behandling og det må planlegges med tannlegen på forhånd. Dette kan gjøre at behandling som du har gruet deg til, vil føles mer overkommelig og du kan lettere oppnå en mestringsfølelse etter behandlingen. Vi jobber alltid mot at man skal slippe å ta premedisinering, men det kan gjøre at terskelen for å få tannbehandling utført blir lavere og det dermed blir lettere for deg å komme til oss.

Ting å tenke på om du har tannlegeskrekk

  • Ikke vent lengre med å ta kontakt med tannlegen, gjør det i dag her.
  • Be om støtte og hjelp fra dine nærmeste, det vil gjøre veien din videre mye enklere.
  • Du er ikke alene. Svært mange har tannlegeskrekk i ulike grader.
  • Ta gjerne med deg en venn som ikke har tannlegeskrekk til tannlegen for ekstra støtte
  • Ha med musikk som du liker å høre på, for å slippe å høre ubehagelige lyder.
  • Ingen behov er for små, si ifra til tannlegen din hvis det er noe.

Vi vil alltid møte deg og dine behov og spørsmål med forståelse og respekt.

Boka om tannlegeskrekk

I boka til tannlege Geir Olsen om tannlegeskrekk får du et innblikk i hans tanker og metoder. Samtidig som du også møter noen av hans pasienter og får høre hvordan de har opplevd og tolket møtet i stolen.

Klikk her for å laste ned hele boka som pdf.

A dental professional in blue scrubs points at an X-ray on a monitor while speaking to a patient seated in a dental chair.

Dette er viktig for oss

Vi i Tannami jobber alltid for å glede og hjelpe våre pasienter. Vi finner mye motivasjon og blir oppriktig glad hver gang du som pasient blir fornøyd med den tannbehandlingen du har fått. Hos oss vil man bli møtt med smil, åpenhet, forståelse og omsorg.

Ditt smil er viktig for oss!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)