Tannbleking

Ønsker du lysere og hvitere tenner?

Tannbleking er en effektiv og skånsom metode for å gjøre tennene dine lysere og hvitere.

De fleste tannlegeklinikker tilbyr to typer blekingsmetoder, lasertannbehandling på klinikk og profesjonell hjemmetannbleking. I dag anbefales profesjonell hjemmetannbleking, da dette er mest skånsomt for tennene. Her kan du lese mer om profesjonell hjemmetannbleking.

Misfarging av tennene

Slitasje på tannemaljen kan gi guling av tennene. Syreholdig drikke som brus og juice gjør emaljen mykere, det er derfor viktig å ikke pusse tennene rett etterpå. Kaffe, te, rødvin og juice kan over tid sette farge på tennene. Røyking kan også misfarge tennene. Tannbleking kan i stor grad fjerne misfarging fra røyk, mat og drikke.

Tannbleking utføres effektivt hos tannlege

Blekemiddelet som benyttes er hydrogenperoksid (eller karbamidperoksid). Blekemiddelet kan ikke selges i butikker eller i skjønnhetssalonger. Det er kun tannleger som kan gi behandling med 0,1%-6% hydrogenperoksid. Blekemiddel med under 0,1% hydrogenperoksid har ikke effekt på tennene og over 6% er ulovlig i Norge.

Få trygg bleking hos tannlege

Det er viktig å undersøke tennene før bleking. Hos Tannami kontrollerer tannlegen alltid tennene dine for å se om du kan bruke tannbleking. Hvis du har karies behandler vi det før bleking.

For et godt resultat er det viktig med god rens av tennene og fjerning av tannsten.

Hjemmebleking med blekeskinne og blekemiddel

Vi anbefaler en kombinert behandling hvor du fullfører blekingen med blekeskinne hjemme. Det er mest skånsomt for tennene.

Vi tar et avtrykk av tennene dine for å lage en individuelt tilpasset tannblekningskinne. Tannblekningskinnen vil da passe perfekt til tennene dine, som gjør at det ikke blir ubehagelig å ha den i munnen. En støpt blekeskinne er viktig for at blekemiddelet kun kommer på tennene og ikke på tannkjøtt eller tannhalsen.

Tannblekingsgelen som anvendes på tannblekningskinnen får du kjøpt hos tannlegen.

De fleste vil være fornøyd med effekten de får etter 10-12 dagers bruk. For andre vil blekingen gå litt raskere (5-7 dager), mens det for noen vil være nødvendig å bleke tennene over lenger tid (opptil flere uker) før man får oppnådd ønsket resultat.

Hvor fort får man resultat av tannbleking?

Hvor raskt tennene blekes varierer fra person til person. Det er avhengig av årsaken til Effekten av tannbleking varierer fra person til person, og årsaken til misfargingen vil også avgjøre hvor godt blekingen virker. Er de farget av tjære fra tobakk? Har de vært bleket tidligere? Spør tannlegen eller tannpleieren om hva du kan forvente før du begynner.

Hvor lenge varer tannblekingen?

Etter at du har bleket tennene kan de holde seg hvitere i mange år, i noen tilfeller for alltid. Hvis du bleker tennene dine fra 30% til 100%, kan de for eksempel kunne falle tilbake til 80%-90% hvithet om et år eller to. Det tar vanligvis mange år før de er tilbake til samme farve som før bleking.

Hvis tennene har blitt gradvis gulere over 20 år, vil det gjerne ta like lang tid før den samme gulfarven kommer tilbake etter bleking.

Hvis du ønsker å friske opp farven, kan du bruke blekeskinnen 1 til 2 ganger i året, med en ekstra ampulle.

For at blekingen skal vare lenge, anbefaler vi at du passer på tennene, spesielt mens du bleker de. Da er tannoverflatene mer porøse og mottagelig for fargestoffer. Unngå røyking, kaffe, svart te og rødvin så godt du kan. Drikk med sugerør hvis det er nødvendig, slik at drikken får minst mulig kontakt med tennene. Skyll munnen med friskt vann etterpå.

Hvem passer tannbleking for?

Dersom du har hull eller andre sykdommer i tennene, tannkjøttet eller munnen bør du avvente tannbleking inntil dette har blitt behandlet. Tannbleking vil heller ikke endre fargen på tannkroner, plastfylling eller lignende behandlinger i tannsettet. Derfor er det nødvendig å få skiftet gamle fyllinger, slik at de passer den nye hvite fargen på tennene.

Bivirkninger

Det er ikke noe bevist varige skader på din generelle helse etter tannbleking. Det skal være trygt så lenge du følger anbefalinger og instruksjoner fra tannlegen.

Noen opplever ingen smerter eller overfølsomhet i det hele tatt. Andre kan oppleve skjøre tenner og tannkjøtt. Ising i tenne kan også forekomme. Overfølsomhet på tennene opphører vanligvis etter 1-2 dager. Hvis symptomene ikke går over burde du kontakte tannlegen.

Før du drar fra Tannami skal du ha fått god informasjon om alt dette.

A dental professional in blue scrubs points at an X-ray on a monitor while speaking to a patient seated in a dental chair.

Dette er viktig for oss

Vi i Tannami jobber alltid for å glede og hjelpe våre pasienter. Vi finner mye motivasjon og blir oppriktig glad hver gang du som pasient blir fornøyd med den tannbehandlingen du har fått. Hos oss vil man bli møtt med smil, åpenhet, forståelse og omsorg.

Ditt smil er viktig for oss!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)