Tannfylling

Dersom et hull er i ferd med i bryte gjennom emaljen, legges det en tannfylling som erstatning. Fyllingen forhindrer ytterligere skade, i tillegg til at tannen får tilbake sin naturlige form og funksjon.

Små skader; mindre hull (karies), børsteskader, små avknekte tannfliser eller biter kan repareres med en tannfylling. Tannlegen renser bort skadet tannsubstans og bakterier (karies). Deretter forberedes tannen før fyllingen.

Det må være helt tørt for at fyllingen skal bli så bra som mulig. Tannlegen må kanskje sette en form rundt tannen før fyllingen lages. Deretter rengjøres tannen og tannen fylles med en tannfylling. Fyllingsmaterialet finnes i flere ulike tannfarger som tilpasses fargen til din tann. Hele behandlingen kan utføres under lokalbedøvelse og skal være helt smertefri. Etterpå slipes og pusses fyllingen. Tannlegen kontrollerer også at fyllingen ikke er for høy. I de tilfeller du velger å lage en veldig stor tannfylling må du huske på at du kan føle spenninger i tannen i opp til tre måneder etter behandling. Dette kommer av at en tannfylling av plast krymper når den stivner. Med andre ord dras tannens vegger sammen og kan i sjeldne tilfeller forårsake ømhet i tannen. Dette gjelder som vanligst kun de første dagene etter at fyllingen er lagt.

I beste fall skal du unngå å trenge store fyllinger ved ikke å få hull i det hele tatt.

Selv om noen fyllinger over tid har endret farge og blitt mørkere, betyr ikke dette at de må byttes ut. Funksjonen kan være god, men likevel ønsker mange å bytte disse, ettersom de kan være sjenerende. Det finnes gode muligheter for å få et fint resultat med fyllingsmaterialene vi har tilgjengelig i dag.

A dental professional in blue scrubs points at an X-ray on a monitor while speaking to a patient seated in a dental chair.

Dette er viktig for oss

Vi i Tannami jobber alltid for å glede og hjelpe våre pasienter. Vi finner mye motivasjon og blir oppriktig glad hver gang du som pasient blir fornøyd med den tannbehandlingen du har fått. Hos oss vil man bli møtt med smil, åpenhet, forståelse og omsorg.

Ditt smil er viktig for oss!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)