Tannsteinrens / Airflow

FJERNING AV BELEGG OG MISFARGING MED AIR FLOW

Vi tilbyr tannpleie med behandlingen Air Flow – sandblåsing av tennene, som på en meget effektiv og smertefri måte fjerner belegg og misfarging. Tennene sandblåses med vann og natriumbikarbonat. Misfarging av røyk, rødvin, kaffe og lignende fjernes. Resultatet er glattere, renere og hvitere tenner. Metoden er skånsom og behagelig og gir et resultat som varer i ca. 6-12 måneder.

FJERNING AV TANNSTEIN

Noen er mer utsatt enn andre for å få tannstein. Dette kan være genetisk betinget, og avhenger av hvordan den enkeltes spytt er sammensatt.

Etter undersøkelsen er det vanlig at tannlegen eller tannpleieren fjerner tannsten og misfarging fra tennene. Tannsten består for det meste av kalkstoffer fra spyttet som avleires og legger seg på tannflaten som et hardt belegg. På tannsteinen har det lett for å feste seg nye bakterier, som igjen kan gi tannkjøttbetennelse og vond lukt.

Det sitter så godt fast at det er nærmerst umulig å fjerne på egen hånd med tannbørsten. Mye av det vi inntar i det daglige kan misfarge tennene. Dette gjelder for eksempel kaffe, te, røyk, snus og rødvin. Slike misfarginger legger seg som et mørkt belegg på tennenes overflate og kan også være vanskelige å fjerne selv. Tannlegen eller tannpleieren har derimot mulighet til å fjerne både tannsten og overfladiske misfarginger ved å rense, pusse og polere tennene. Tannstenen fjernes enten med maskin eller ved å skrape den bort med håndinstrumenter. Misfarginger kan poleres bort med en spesiell pussepasta som inneholder ekstra slipemiddel. Alternativt går det an å benytte saltblåsing for å fjerne misfargingene.

For å forebygge tannsten anbefaler vi å pusse tennene 2 ganger daglig, og bruke tanntråd, tannstikker og spesialbørster.

DÅRLIG ÅNDE

Dårlig ånde kan være et resultat av flere ulike faktorer knyttet til tannhelse. I tillegg spiller den generelle munnhygienen en stor rolle for hvordan pusten oppfattes av andre. Mye bakterier i munnen, fører til dårlig ånde.

For å være sikker på at problemer med pusten ikke er knyttet til tannhelsen din, kan du få tannpleie / renset tennene hos tannpleier. Da vil du raskt få avdekket om det er mer alvorlige diagnoser som ligger bak eventuelle problemer med ånden.
I tillegg vil det bidra til å forebygge hull og andre problemer med tennene.

A dental professional in blue scrubs points at an X-ray on a monitor while speaking to a patient seated in a dental chair.

Dette er viktig for oss

Vi i Tannami jobber alltid for å glede og hjelpe våre pasienter. Vi finner mye motivasjon og blir oppriktig glad hver gang du som pasient blir fornøyd med den tannbehandlingen du har fått. Hos oss vil man bli møtt med smil, åpenhet, forståelse og omsorg.

Ditt smil er viktig for oss!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)