Du kan ha tannkjøttsykdom uten å vite det

Du kan ha tannkjøttsykdom uten å vite det. Så mange som halvparten av nordmenn på over 30 år kan ha periodontitt uten å merke det. Utsetter du behandlingen, kan du begynne å miste tenner. Når var du hos tannlegen sist?

Starter som en skjult plage

Tannkjøttsykdommen periodontitt er den vanligste årsaken til at voksne mennesker i Norge mister tenner. Sykdommen er kronisk, genetisk betinget og kan ramme hvem som helst.

Periodontitt er uten symptomer i opptil flere tiår, men kan i verste fall føre til tap av tenner.
Grunnen til at tennene kan løsne og falle ut er at bakteriene som angriper tannkjøttet ditt, tærer vekk beinmassen og tannfestet. Kroppen din klarer ikke å stoppe bakteriene. Innen du mister tenner får du kanskje smerter, tilbaketrukket tannkjøtt og løse tenner, men da har du allerede gått ubehandlet altfor lenge.
Du trenger behandling lenge før du merker symptomer på periodontitt for å bevare tennene dine og et friskt tannkjøtt!

Kom deg til tannlegen

Vi anbefaler deg å få sjekket tannkjøttet ditt, også hvis du ikke har symptomer.
For trente øyne er det lett å oppdage tannkjøttsykdommer – også i tidlig fase. Din faste allmenntannlege kan med enkle undersøkelser finne ut om du har periodontitt. Om du har det, kan du henvises til periodontist eller be om time selv. Der får du de beste rådene for hvordan du tar vare på tannhelsen din og holder sykdommen i sjakk.
Det beste er om du starter behandlingen når du er rundt 30 år. Flere pasienter kommer først når de har begynt å miste tenner, og må gjennom kompliserte operasjoner hos periodontist eller oralkirurg.

Det krever litt ekstra innsats av deg å beholde god tannhelse når du har periodontitt, men det er verdt de ekstra minuttene du investerer. Du må pusse tennene grundig to ganger per dag og i tillegg rense mellom tennene én gang for dagen.

Ta vare på tennene dine – så beholder du dem

Du har rett på refusjon på behandling av tannkjøttsykdom.
Er det lenge siden du har snakket med tannlegen din?

Bestill time hos Tannami i dag!

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)