Hvorfor får man tannstein?

Fjerning av tannstein: Tannstein består for det meste av kalkstoffer fra spyttet som avleires og legger seg på tannflaten som et hardt belegg. Det typiske er å få det på tennene i front i underkjeven og på jekslene i overkjeven. Det sitter så godt fast at det er nærmest umulig å fjerne på egen hånd med tannbørsten. Man skal ikke bruke skarpe gjenstander mot tennene selv hjemme for å fjerne tannstein, da det skader emaljen.

Hva er forskjell på tannstein og misfarging?

Tannstein produseres av spyttet, mens misfarging kommer av mat og drikke med mye fargestoffer. De typiske som misfarger er kaffe, røyk, snus og rødvin. Misfargingene legger seg som et mørkt belegg på tennenes overflate og kan være vanskelige å fjerne selv.

Hva kan man selv gjøre for å få mindre tannstein?

De absolutt fleste får tannstein, uansett hvor flink man er med tannpuss. Det eneste som kan hjelpe er bruk av tanntråd, da det forebygger avleiring av tannstein på tennene. Det viktigste er å gå regelmessig til kontroll hos tannlege/tannpleier for å få fjernet tannstein før det blir for store avleiringer.

Hva kan tannlegen/tannpleieren gjøre?

Tannlegen eller tannpleieren har mulighet til å fjerne våde tannstein og overfladiske misfarginger ved å rense, pusse og polere tennene. Tannstein fjernes enten med å skrape med håndinstrument, eller med maskin. Misfarginger slås vekk med Airflow (saltvannsrens), som fungerer som en høytrykkspyler som renser vekk misfarginger fra mat og drikke. Du kan få en tannrens ved undersøkelsen eller bestille en egen time til bare rens og airflow. Ta kontakt hvis du ønsker time.

Bestill time

Du når oss på telefon alle hverdager fra kl. 08.00 -17.00
på tlf. 66 98 38 80.

Finn frem til oss

Tannami klinikken ligger på Billingstad. Du finner oss i etasje 1H (én etasje opp fra bakkenivå).

Åpne kart (Google)